14-09-2018 Veerle Malshaert “Deel mij”

Hier sta ik.
Met mijn hart in mijn handen, sta ik hier voor u.
Want ik wil mij delen.
Met u. En met u en u en u.
Ge krijgt allemaal een stukje.
Er is genoeg voor iedereen.
Deel mij, deel u en puzzel ons weer samen. 

Reviews:

Veerle Malschaert is eenzaam! Zo, het taboe is doorbroken. Iedereen mag het weten, nee iedereen moét het weten, want Veerle heeft er genoeg van. In haar nieuwe onewomanshow gaat ze de eenzaamheid te lijf, de hare én de uwe. Geef toe, u bent het ook, eenzaam, verschrikkelijk zelfs. We kamperen gezellig met z’n allen op sociale netwerken, maar we leven en sterven eenzamer dan ooit.

 

Veerle doorbreekt de vervreemding en de afstandelijkheid door de eenzaamheid binnenste buiten te keren. Ze geeft u haar hart in handen. Leg het uwe ernaast, doe ze beide weer sneller slaan!

 

Deel mij is een tragikomische voorstelling over chronisch contacttekort, koddige kuddedieren en bange buitenstaanders, vrolijke virtuele vrienden, trouwen met jezelf en eenzaamheid tot de dood ons scheidt.

 

Veerle Malschaert zal een uitbundig nieuw licht werpen op de duistere kwestie van onze verborgen verlatenheid. Veerle wordt uw vriendin voor het leven.

 

Pers:

Als kunst een persoonlijke expressie is van de diepste gevoelens, is er zelfs geen vergelijking mogelijk. Dan scoort Malschaert per definitie een stuk beter, als comédienne èn als actrice. De eerste mannelijke comedian die zich zo blootgeeft, moet allicht nog geboren worden.’
(Karel Michiels, De Standaard)

 

Tickets 10€ pp, enkel in voorverkoop via info@zwerfgoed.be

 

 

Zomer update 2018


 

 

Opfleuren koer dienst Outreachend Werken Gent

Afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan een opdracht voor de Gentse stadsdienst Outreachend Werken.

Ze vroegen ons om hun saaie, lege koer te voorzien van zitmeubelen en plantbakken. All credits to Lieven Deconinck voor het ontwerpen en maken van de bakken en meubelen. Dit uit 100´% gerecycleerd hout, in elkaar genageld en gevezen.
Deze werden geschuurd en geolied met natuurlijke olie van Tintelijn en de plantbakken werden voorzien van (nieuwe) wielen. We kijken er reeds naar uit om de bakken aangeplant te zien op de officiële opening van de ingeklede koer!


 

 

Workshop plantenbakken maken op de Borluut site

 

Samen met de collega’s van Samenlevingsopbouw Watersportbaan
bloembakken ineen gaan knutselen met mensen uit de buurt.
Dank voor de wijze samenwerking!

 


 

Vers van de pers!

Op 28/08 zijn we op bezoek geweest naar waar het allemaal is begonnen voor Zwerfgoed. Bij Sam Duysan en Emmy Serlet mochten we appels en peren gaan plukken uit de boomgaard die we in 2013 samen met Regionaal Landschap Meetjesland hadden aangeplant op hun Herderstee.

Op 29/08 lieten we het fruit persen en omtoveren tot heerlijk, gezond, biologisch appel (en een beetje peren) sap bij de Mobiele fruitpers Zevergem.
Vanaf heden te verkrijgen in serre De Óntmoeting, zuidbroek 41, Mariakerke en dit aan 2,5€/liter  12,5€/ kartonnen karaf) ten voordele van onze werking.

Merci aan Pieter Baert, Lieven Deconinck, Stan Baert, Ziggy Huys en Barbara Dewyn!

 


 

 

Nieuw groentenstandje

 

Omdat we met een surplus aan oogst zitten,
hebben we besloten de rest weg te geven aan vrije bijdrage.
Dit was voorheen al sporadisch het geval aan de gevel van de Beekstraat,
maar heden kan je ook op de oprit van De Serre terecht
op het adres zuidbroek 41, Mariakerke.