Zorgboerderij De Herdersstee, Maldegem
Samen legden we een grote groenten-, kruiden-, fruit-, en bloementuin aan. Deze zullen we in de toekomst ook samen verder beheren. Ook de hoogstammige fruitboomgaard blijft een gezamenlijk project.

VZW Voedselteams, Maldegem
Zwerfgoed was de drijvende kracht achter het plaatsen van een depot voor de afhalingen van de klanten van Voedselteams op de Herdersstee. Samen met heel wat lokale boeren leveren zowel De Herdersstee als Zwerfgoed regelmatig dagverse producten. www.voedselteams.be

Kinderkookkaffee vzw, Scaramouche VZW, Gent
Tijdens de zomervakantie organiseerde Zwerfgoed in samenwerking met deze Gentse VZW’s een zeer geslaagd en gevarieerd boerderijkamp voor een tiental jongeren uit de Bijzondere Jeugdzorg op de Herdersstee. www.kinderkookkaffee.be en www.scaramouche.be

Regionlaal Landschapsbeheer Meetjesland
Voor deze provinciale dienst werden in de winters van 2010 en 2011 snoei-, rooi en kapwerkzaamheden uitgevoerd op diverse plaatsen in het Meetjsland.

Dhr Lieven Bauwens, Kiwanis Meetjesland
Stelde ons de leegstaande boerderij in de VanStrydoncklaan te Maldegem ter beschikking. We kunnen er tijdelijk in optimale omstandigheden verder werken aan onze woonwagen en hebben er een aantal stallen ingericht om er allerlei knutsel en recycleerprojecten uit te voeren.

Dhr Johan Seselle, Adegem
Bood ons aan om in ruil voor de houtopbrengst kap-, snoei- en onderhoudswerken in zijn dennebos te Adegem uit te voeren. Het leverde een aanzienlijke houtstapel en een ‘verlicht’ bos op, tot tevredenheid van alle partijen. In de toekomst zullen we er zeker nog aan de slag kunnen.

 

Met diverse organisaties lopen vaste samenwerkingen

OOOC ’t Laar Brugge
Wekelijks (op dinsdag) komt een begeleider met de jongeren (1a4) die tijdelijk geen school kunnen volgen op alternatief programma.

GBJ De Zande Ruiselede
We werkten reeds tweemaal een werktraject uit samen met en voor de begeleiders die met een 4 a 5 jongeren een week heel intensief komen werken. Grote onderhoudswerken worden gecombineerd met een uit te werken project. Telkens zagen we jongeren zich weren om het beste uit zichzelf te halen, met een mooi en zichtbaar resultaat.

Groep Intro Eeklo
Komen geregeld op donderdagnamiddag om met een aantal leerlingen vrijwilligerswerk uit te voeren.

 

Jongeren werden reeds vanuit allerlei scholen en instanties doorverwezen

OLV Ten Doorn, PTI Eeklo, College Mevrouw Courtmans Maldegem, Edward Poppe Instituut Sint Laureins, PC Wagenschot Eke-Nazareth, Bert Carlier Gent, MPI Sint Gregorius Gentbrugge, Emmaus Bovenbouw, OKAN Aalter, Centrum Deeltijds Leren Evergem, MPI De Varens Brugge, Zeelyceum De Haan, VCLB Gent, VCLB Meetjesland, ICLB Gent, OBC, OOOC De Waai Eeklo, VZW Blijleven Bassevelde, VZW Hadron, afdeling De Kerhoek Zomergem, TCK Kruispunt, Nieuwland Brugge, De Spiegel Brugge, De Kantel Brugge, HCA Oost Vlaanderen, PC Wagenschot Eke-Nazareth, CBJ Gent, CBJ Brugge, Groep Intro Eeklo.

 

OCMW

Met het OCMW van Maldegem werd een overeenkomst opgesteld ifv van het activeren van jongeren in een leefloonstatuut. Middels laagdrempelige arbeidstrajecten willen we hen helpen om de stap naar de reguliere arbeidsmarkt te verkennen.