Hoe zou het nog zijn met … Zwerfgoed?

De tuinen werden verder vorm gegeven; de plantjes groeiden; de vogeltjes floten; de jongeren kwamen en gingen; we maakten soep; chutney of broodpudding; er was een lach en een traan… alles verliep goed tot de wereld door elkaar geschud werd door de corona-uitbraak.

We proberen ons sindsdien elke dag opnieuw terug uit te vinden. We zochten, vonden en onderhouden op andere manieren contact met de jongeren, vrijwilligers en stagiairs. Met enkele van hen zochten we een beurtrol opdat we de inspanningen van de afgelopen maanden niet te niet zouden laten gaan. Naast de plantjes zijn er natuurlijk ook de beestjes die dagelijkse zorg nodig hebben.

We zochten en vonden want we merken hier dagelijks dat de natuur zich niks aantrekt van de crisis. Ze lijkt ons een duidelijk signaal te geven ;-). Voor het verbruiken van onze eerste oogsten vonden we enkele leden van het Voedselteam en andere buren bereid om regelmatig te komen oogsten. En daarnaast bekijken we voortdurend hoe we kwetsbaren en andere corona getroffenen kunnen bijstaan en ondersteunen.

We geven niet op!

Dankzij de blijvende ondersteuning van een beperkt aantal vrijwilligers en af en toe een jongere werken we verder (één op één) in de Serre: we starten de moestuin en een klein zelfoogst-systeem op in de Serre; er is de ondersteuning van Voedselteams op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag en er wordt mee gedacht aan de verdere uitbouw van een samenwerking met Mekkerland .

We krijgen van BNP Parisbas foundation de kans om onze Solidarity Award van 2018 (twv 15000€) te spreiden om zo onze werking te kunnen blijven voorzien en gestaag verder te kunnen ontwikkelen.

Ook de Lionsclub Meetjesland verlengde zijn vertrouwen in ons project en steunde opnieuw met 8000€.

En natuurlijk zijn we ook de ‘kleinere’ initiatieven als de Mariakerkse kerstboom verbranding van de vuurvrienden en de Blaarmeersentrail van de Gentse politie zeer dankbaar voor de opbrengsten die aan ons worden geschonken.

Tot slot nog even vzw aPart bedanken die alle steun en vertrouwen blijft behouden in Zwerfgoed. Gezien Pieter, onze coördinator, in samenwerking met hun deelwerkingen en in hun loondienst kan fungeren, heeft Zwerfgoed de kans om te blijven ontwikkelen.

Ook op structureel vlak werden belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de statuten. Zo werden we ook officieel een Gents project met zeteladres te Mariakerke en werden de leden van onze Raad van Bestuur aangesteld. Luc Dekyvere als voorzitter met Joris Vandevyvere als onder voorzitter, Boris Van Caelenberg als penningmeester (en vrijwillig boekhouder), Barbara Dewyn als secretaris en Bart Deroo als filosofisch beschouwer. Daarnaast sluiten ook steeds afgevaardigden van vzw aPart en vanuit de Lionsclub aan om ons gezichtsveld te verruimen.

Geplaatst in ,

Zwerfgoed vzw - info@zwerfgoed.be - Beekstraat 30, 9000 Mariakerke - 0494/191140 - Onze partners